Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Δέσμευση Ραγκούση για εργαζόμενους της Ολυμπιακής

Στην αξιοποίηση των περίπου τριών χιλιάδων εργαζόμενων της Ολυμπιακής, που δε συνέχισαν στη νέα εταιρεία και το κράτος έχει αναλάβει τη δέσμευση να τους τοποθετήσει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι παράλογο ένα τόσο παραγωγικό δυναμικό να μην αξιοποιείται, ενώ θέλει να εργαστεί και την ίδια ώρα να γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων ή και με συμβάσεις έργου από δήμους, ΔΕΚΟ και δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί όπως είπε πληρώνονται από το δημόσιο είτε για να κάθονται, είτε για να βγουν πρόωρα στη σύνταξη. Πρόσθεσε δε ότι θα δώσει και άλλο χρονικό περιθώριο στους δήμους για να καλύψουν κενές θέσεις τους από αυτούς τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν και την εξειδίκευση, αλλά και την ηλικία για να προσφέρουν.

Μάλιστα είπε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και δεκαπέντε δικηγόροι οι οποίοι θα αξιοποιηθούν το πιθανότερο στο ΑΣΕΠ.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης για το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο για το 2010, διευκρίνισε ότι αυτό θα ισχύσει και στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ, ενώ επανέλαβε ότι στη συνέχει για πέντε δημοσίους υπαλλήλους που θα φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας και πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού και ο περιορισμός της σπατάλης.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε επίσης, ότι είναι λάθος να συγχέεται η ψήφος των αποδήμων με το δικαίωμα της ψήφου των μεταναστών. Τόνισε δε ότι για τους απόδημους απαιτείται η έγκριση των 2/3 της Βουλής και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμπαίξει τους απόδημους όπως η προηγούμενη, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο και γνωρίζοντας ότι αυτό θα καταψηφιστεί από όλη την αντιπολίτευση.

Όπως εξήγησε η κυβέρνηση πρώτα θα κοιτάξει να συμφωνήσει με όλα τα κόμματα και μετά θα φέρει ένα νομοσχέδιο που θα τακτοποιεί το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όσον αφορά το θέμα του δικαιώματος της ψήφου των μεταναστών είπε ότι αυτό θα προχωρήσει κανονικά από τις νομαρχιακές εκλογές του 2010, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει κανένα κώλυμα.
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: