Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Διευκρινίσεις υπ. Περιβάλλοντος για τα Δάση

"Δεν χαρίζεται τίποτα σε κανέναν, ούτε αμνηστεύεται καμία παρανομία" αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο για τα καμμένα στην Αττική. Σε ό,τι αφορά στο μέλλον, προσθέτει, αποτρέπονται δραστικά οι παρανομίες σε δάση και δασικές εκτάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον Νόμο 3208/2003, δεν σταμάτησε η έκδοση πρωτοκόλλων και η εκδίκαση μέχρι τελεσιδικίας τους, αλλά δεν καταβάλλονταν τα αναλογούντα πρόστιμα. "Τα πρωτόκολλα, από την εφαρμογή του Ν.3208/2003 μέχρι σήμερα, είναι καταγεγραμμένα στις δασικές υπηρεσίες, δεν αμνηστεύεται η παρανομία και η είσπραξη των προστίμων θα γίνει αμέσως «μετά την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών".

Από την θέση σε ισχύ ως νόμου, του Σχεδίου Νόμου « Για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής και λοιπές διατάξεις», με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 8, δεν εφαρμόζεται η παράγραφος 15 του άρθρου 21 του Ν. 3208/2003, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα βεβαιώνονται και αποστέλλονται προς είσπραξη άμεσα. Η διάταξη αφορά το σύνολο της χώρας και όχι μόνο τις καμένες εκτάσεις του Νομού Αττικής για αυτό και συμπεριλαμβάνει το Κεφάλαιο Β «Λοιπές Διατάξεις» δηλαδή τις διατάξεις που αφορούν σε ολόκληρη τη χώρα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: