Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Διαφωνία Παπουτσή για το "πάγωμα" των μισθών

Την απόλυτη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι μισθοί του Δημοσίου στο όριο των 2.000 ευρώ, όπως ευρύτατα κυκλοφόρησε ως συγκλίνουσες πληροφορίες και δημοσιεύτηκε σε όλο τον Τύπο, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη Βουλή επί του απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2007.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «2.000 ευρώ παίρνουν φτωχά και μεσαία στρώματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα αυτό, γιατί δεν θα πληρώσουν και πάλι αυτοί το βάρος της κρίσης».

Στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που έσπευσαν για διευκρινίσεις, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, που να αναφέρει το ποσό αυτό, ούτε έχει εξαγγελθεί εισοδηματική πολιτική» και ότι εξέφρασε την προσωπική του θέση. Ταυτόχρονα, όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Τρισέ, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν εξέλεξε τον κ. Τρισέ» κι ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει, γιατί με τις δηλώσεις του υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρενέβη στη συζήτηση σημειώνοντας ότι «οι διαρροές που γίνονται από κυβερνητικές πηγές και μιλούν πλέον για "πάγωμα" μισθών, αποτελούν την αφετηρία της αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη κατάρρευση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

«Από χθες, πέφτουν με ταχύτατο ρυθμό τα προεκλογικά προσωπεία του κυβερνώντος κόμματος. Χαρακτήριζαν κοινωνικά ανάλγητο τον Κώστα Καραμανλή όταν μιλούσε για πάγωμα των πολύ υψηλών μισθών και υπόσχονταν στον καθένα, ό,τι επιθυμούσε για να του υφαρπάξουν την ψήφο. Σήμερα έρχονται με μία φοροεπιδρομή να φορολογήσουν όποιον αναπνέει κι όποιον κινείται», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στη δικά του παρέμβαση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, τόνισε πως «καλό θα ήταν να μας πει η κυβέρνηση της ΝΔ πώς δεν εισπράχθηκαν φόροι και εισφορές 12 δισ ευρώ, που ήταν η υστέρηση εσόδων», προσθέτοντας ότι πέραν της έκτακτης εισφοράς η μόνη πρόσθετη φορολογία είναι της τάξης των 2 δισ ευρώ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκανε λόγο για «γενικευμένη, από χθες, επίθεση και αντιλαϊκή θύελλα που θα εκφραστεί μέσα από τον προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί».

«Είναι μεγάλα συμφέροντα, όσοι παίρνουν μεικτά 2.000 ευρώ;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης και πρόσθεσε: «Πληρώνουμε συσσωρευμένα λάθη των τελευταίων δεκαετιών».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: