Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...


Τη λήψη πρόσθετων -επώδυνων- μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος έως τις 16 Μαρτίου ζητεί από την κυβέρνηση η Ε.Ε., ενώ σε αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι θα τα επιβάλει ερήμην της Ελλάδας. Εντός των επομένων ημερών, θα έρθουν στην Αθήνα στελέχη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εξετάσουν από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών τα μέτρα που θα απαιτηθούν... για να διασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του EcoFin, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν ισχυρές, με την ΕΚΤ να απαιτεί πρόσθετα μέτρα άμεσα για τη μείωση του ελλείμματος κατά 5,25% του ΑΕΠ, φέτος.
Η πρόταση του κ. Ζαν - Κλοντ Τρισέ απερρίφθη από τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι έδωσαν προθεσμία ενός μηνός στην Ελλάδα για να ανακοινώσει νέα μέτρα.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η αύξηση του ΦΠΑ, η περικοπή του 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας και Ι.Χ. αυτοκίνητα, η περαιτέρω περικοπή λειτουργικών δαπανών, η μείωση των συμβασιούχων και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: