Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Νέα μέτρα κατά της εγκληματικότητας

"Κρίσιμη μάχη, με βαρύ τίμημα" χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την αστυνομική επιχείρηση στο Βύρωνα, την Τρίτη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος πολίτης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του 25χρονου, σημειώνοντας ότι είναι "ένα οδυνηρό γεγονός για μας, που μας προβληματίζει όλους". Επεσήμανε, δε, ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν έχουμε απώλεια ανθρώπων".

Είπε, επίσης, ότι για την όλη υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από τη Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει ποιοι και αν έχουν ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε μέτρα τα οποία θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας απέναντι στην εγκληματικότητα.

"Το έγκλημα καλπάζει και η Αστυνομία αδυνατεί να το αντιμετωπίσει υπό τις παρούσες συνθήκες" τόνισε και ανακοίνωσε την έναρξη των περιπολιών 2.000 αστυνομικών με μηχανές σε όλο το Λεκανοπέδιο, όπως και την αλλαγή του νόμου περί οπλοφορίας.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο δραματικό περιστατικό είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προκειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακοποιών κι είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ.

"Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις",είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών οι οποίοι ήταν δραπέτες των φυλακών Λάρισας -ο κ. Χρυσοχοϊδης τους χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους- βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, πιστόλια, σφαίρες αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης tnt.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: