Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

KAΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"


Απο kathimerini.gr

«Έρχεται θερμό επεισόδιο», διατύπωσε την εκτίμηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ τόνισε ότι «μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν αυτό»...


«Σ’ αυτό το επεισόδιο, το οποίο μεθοδεύεται από την Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση, σ’ αυτό το παιχνίδι της Τουρκίας η Ελλάδα πρέπει να είναι πανέτοιμη και μία γροθιά, όπως ήμασταν πάντα, όταν προκλήθηκε το έθνος», είπε και συμπλήρωσε ότι «σ’ αυτή την πρόκληση δεν μπορούμε να έχουμε υστερήματα σαν κι αυτά, τα οποία παρατηρούνται. Πρέπει να βγούμε από αυτόν τον λήθαργο, να βγούμε από αυτή την καχεξία, γιατί οι καιροί ου μενετοί».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη, ότι κλιμακώνεται η πρόκληση της Τουρκίας και γνωρίζουν -όπως είπε- οι δευτεροετείς της Σχολής Δοκίμων τη διπλωματία της κανονιοφόρου. Μια χώρα, όταν επιβουλεύεται μια άλλη, κλιμακώνει την ένταση, βγάζει τα πολεμικά πλοία στη θάλασσα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε πως «είχαμε ένα επεισόδιο, που περιέγραψα στον πρωθυπουργό και δεν απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Χθες το βράδυ, η κορβέτα Μπάφρα γύριζε όλο το Αιγαίο, ανάμεσα από Σπέτσες, Ύδρα, Χίο και έκανε νηοψία σε ελληνικό επιβατικό πλοίο. Διασκεδάζει τις εντυπώσεις σήμερα το ΓΕΕΘΑ λέγοντας πως είναι παρεξήγηση. Έγινε και προκαλούν. Να πούμε λοιπόν στους Τούρκους ότι στα νερά αυτά, που έκανε χθες τα οχτάρια η κορβέτα, αυτά τα νερά γέννησαν Κανάρη, Μιαούλη, Μπουμπουλίνα. Και υπάρχουν πολλοί διάδοχοί τους για να συνεχίσουν το έργο τους, αν συνεχίσουν οι Τούρκοι αυτή την προκλητικότητα», σημείωσε.

«Δηλώνω, πιστεύοντας ότι διερμηνεύω την βούληση όλων, ότι η Βουλή συμμερίζεται την αξία των καταγγελλομένων, που κάνατε με την παρέμβασή σας», απάντησε από την έδρα προς τον κ. Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας.

Καρατζαφέρη: «Το ΕΣΠΑ είναι οξυγόνο»

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως είναι «οξυγόνο», αλλά η κυβέρνηση έχει κλειστή τη βαλβίδα, «δεν ξεκίνησε τίποτα ακόμη».

«Δεν θέλω να συμβεί ό,τι είχε συμβεί στο Ευρωκοινοβούλιο, που βγήκε η κυρία Χιούμνερ και είπε ότι από το τρίτο πακέτο δεν πήραμε 11 δισ. 600 εκ. ευρώ. Δηλαδή τα λεφτά που διεκδικούμε τώρα και παρακαλάμε να πάρουμε από την Ευρώπη και μας λένε πάτε στο ΔΝΤ να πάρετε τα 12 δισ, εμείς δεν τα πήραμε. Μη χαθούν και τώρα», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομίας, Στ. Αρναουτάκη, ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε δημοσίευμα εφημερίδας λέγοντας πως «δεν έχετε αρμοδιότητες ούτε εσείς, ούτε ο κ. Μπόλαρης έξι μήνες. Κι ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει για μια ιδιαίτερης πνοής ανάπτυξη στην Β. Ελλάδα, η οποία έχει καταποντιστεί. Σε σημείο που κάνατε διαρροή εσείς του υπουργείου, εναντίον του Μαξίμου, το οποίο επέπληξε τη διαδικασία αυτή. Μίλησα περί δύο κυβερνήσεων, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την λειτουργία της Πολιτείας στην κατάσταση που είναι σήμερα».

Απαντώντας ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι έχει αρμοδιότητες το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την υπουργό. Το μόνο θέμα -όπως είπε- είναι με τον κ. Μπόλαρη και το υπουργείο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Στις αναφορές για την πρόοδο του ΕΣΠΑ, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως προχωρεί εξειδικεύοντας: «Πληρώσαμε για το Γ΄ ΚΠΣ 700 εκ. αποπληρωμή με το λογιστικό κλείσιμο, έχουμε οφειλές 900 εκ. από τον αναπτυξιακό νόμο, οι οποίες θα εξοφληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, έχουμε περίπου τέσσερες χιλιάδες σχέδια, που αξιολογούνται, έχουμε προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια αξιολόγηση, που την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται για να πέσει χρήμα στην αγορά και να δώσουμε αυτά τα 500 εκ. στους πολίτες, που τα έχουν ανάγκη και ξεκίνησαν οι προκηρύξεις και στα περιφερειακά προγράμματα». Ο αρμόδιος υφυπουργός αναγνώρισε καθυστέρηση, λόγω μη ώριμων μελετών των έργων, κι εκεί όμως -όπως είπε- δίνεται χρηματοδότηση για την ωρίμανσή τους, ώστε να απορροφηθούν τα χρήματα για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: