Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την τρομοκρατία μετά τις προσαγωγές επτά υπόπτων



Συνεχίζονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι έρευνες για την τρομοκρατία που ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου με προσαγωγές και κατ'οίκον έρευνες στην Αττική και την περιφέρεια. Κατά πληροφορίες οι προσαχθέντες ενδέχεται να συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, οι κινήσεις ...
αυτές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο σοβαρό θέμα της τρομοκρατίας και αναμένονται συνεχώς εξελίξεις.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι προσαγωγές στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέρχονται σε επτά. Τα έξι άτομα που έχουν προσαχθεί αναμένεται να συλληφθούν.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν κάποιοι από τους προσαχθέντες να συμμετείχαν και στη Σέχτα Επαναστατών, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα βρουν και τη γιάφκα που κρύβουν τον οπλισμό τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των ενταντικών ερευνών έχει ανοίξει όλους τους φακέλους με τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

Μέχρι στιγμής, ανακρίνονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επτά άτομα, μεταξύ των οποίων μία ή δύο γυναίκες που θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο σπιτί ενός εκ των προσαχθέντων στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκηρύξεις, ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης, σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών.

Βρέθηκαν, ακόμη, δύο πρωτότυπες προκηρύξεις, εκ των οποίων, η μία αφορά στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η άλλη αρνείται την ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

Έχει ερευνηθεί ακόμη ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι και άλλα σπίτια σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Στο σπίτι στο Λαγονήσι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε υπολογιστής, ο οποίος ενδεχομένως χρησιμοποιούνταν για την συγγραφή προκηρύξεων.

Μετά την άρση του απορρήτου, διαπιστώθηκε πως τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ειδικούς κωδικούς για την επικοινωνία τους για να παραπλανούν αστυνομικούς που ενδεχομένως τους παρακολουθούσαν.

Οι προσαγωγές δεν έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις, αλλά αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες.

Το υλικό που έχει κατασχεθεί, συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται αργά το απόγευμα, να δοθούν στη δημοσιότητα από την αστυνομία τα στοιχεία των προσαχθέντων.

Κατά πληροφορίες η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες με μεγάλη μυστικότητα και παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με κατ' οίκον έρευνες και έρευνες σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής αλλά και στην επαρχία.

Οι προσαχθέντες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν. Ένας εξ αυτών φέρεται να είχε συλληφθεί και πριν από δέκα χρόνια.

Η άκρη του νήματος για την προσαγωγή τους θεωρείται ότι βρέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές ένας από τους προσαχθέντες πιθανόν να ήταν μαζί με τον Λάμπρο Φούντα, την ημέρα της συμπλοκής.

Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είναι η έγκυος κοπέλα που συνελλήφθη για την συμμετοχή στην οργάνωση του "Επαναστατικού αγώνα". Όπως...


είπε η Ηρώ Καριοφύλλη, η οργάνωση ετοίμαζαν πολύ μεγάλο χτύπημα ανάλογο με αυτό που έγινε στην Αγία Παρασκευή στο Α.Τ.
Βρέθηκαν προκηρύξεις και ο υπολογιστής που τις έγραφαν ενώ μια από αυτές ήταν η προκήρυξη για το χτύπημα στο χρηματιστήριο.
troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια: