Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Άνοιξαν τα Τέμπη

Δόθηκε στην κυκλοφορία, στις 12 ακριβώς το μεσημέρι, η κοιλάδα των Τεμπών με εκατοντάδες ΙΧ αυτοκίνητα, αλλά και φορτηγά να έχουν «παραταχθεί» από νωρίς και στις δύο εισόδους και να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές, το σήμα εκκίνησης για να την διασχίσουν. Μάλιστα, επειδή βρισκόταν από νωρίς εκεί, οι οδηγοί είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται ζητώντας να ανοίξουν τα Τέμπη νωρίτερα.

Ωστόσο, άνοιξαν ακριβώς στις 12 και αφού προηγουμένως ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στ. Λαμπρόπουλος και η γενική γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη, διέσχισαν την κοιλάδα και σε δηλώσεις που ακολούθησαν επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι: ο στόχος που είχε τεθεί να δοθούν στην κυκλοφορία τα Τέμπη το Πάσχα επετεύχθη.

Και ακόμη ότι η διέλευση των οχημάτων γίνεται με ασφάλεια. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κράτος, με αφορμή τα Τέμπη να αποκτήσει γνώση σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίζει ανάλογες καταστάσεις αν προκύψουν στο μέλλον.

Η κοιλάδα δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων της πυροσβεστικής και ασθενοφόρων. Υπολογίζεται ότι μέσα στην κοιλάδα έχουν διασπαρεί περί τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι και ελέγχουν την διέλευση των οχημάτων.

Η διέλευση γίνεται χωρίς στάση και στάθμευση ενώ όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι κλειστές. Μαζί με την επανάληψη της κυκλοφορίας στα Τέμπη, άνοιξαν και τα καταστήματα-τα όποια είχαν κλείσει έχοντας υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά-προς ικανοποίηση των καταστηματαρχών οι οποίοι ελπίζουν τώρα να μπορέσουν να δουλέψουν αναπληρώνοντας την ζημιά.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: