Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αγκαλιάστε τη Φερστέ

Μια πρωτοβουλία του «ΘΕΜΑτος»


Όσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει ελπίδα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία-έκκληση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και του ραδιοφωνικού σταθμού «ΘΕΜΑ 98.9» να οργανώσει όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν άμεσα για να σωθεί η όραση της 10χρονης Φερστέ Νατζάφι. Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη το δράμα του κοριτσιού από το Αφγανιστάν, που τραυματίστηκε σοβαρά από τη βόμβα η οποία σκότωσε τον αδελφό της και το «ΘΕΜΑ» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συντονίσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που εκφράζουν την επιθυμία να βοηθήσουν.

Ήδη η εφημερίδα και το ραδιόφωνο δημιούργησαν group στο Facebook με τίτλο: «Για τα μάτια της Φερστέ - Μια Πρωτοβουλία του ΘΕΜΑτος», αλλά και τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email):

agaliaste.ti.ferste@protothema.gr ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμούν να προσφέρουν (χρήματα, ρούχα, παιχνίδια, υπηρεσίες) στην άτυχη οικογένεια. Παράλληλα, δρομολογείται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθεί η μικρή Φερστέ αλλά και η οικογένειά της. Η πρώτη κατάθεση, για την αντιμετώπιση των αρχικών αναγκών της οικογένειας, θα γίνει από την εφημερίδα «ΘΕΜΑ».

Μετά την πρωτοβουλία-έκκληση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και του ραδιοφωνικού σταθμού «ΘΕΜΑ 9,89» και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η οποία απεστάλη στο opengov.gr, ο κ. Παπανδρέου ευαισθητοποιήθηκε άμεσακαι επικοινώνησε με την υπουργό Υγείας και της έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα ιατρικό συμβούλιο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της άτυχης μικρής Αφγανής. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα ειδικοί χειρουργοί οφθαλμίατροι για να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους και εφόσον οι Έλληνες γιατροί το κρίνουν απαραίτητο, η μικρή Φερστέ να μεταφερθεί άμεσα σε ειδικό οφθαλμολογικό κέντρο του εξωτερικού. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη το «Πρώτο Θέμα» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 9,89» για την πρωτοβουλία τους να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στην μικρή Αφγανή, προκειμένου να μη χάσει την όρασή της από την έκρηξη της βόμβας που σκότωσε τον αδερφό της.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΘΕΜΑ 9,89» έστειλαν ήδη επιστολή προς την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την οποία αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα νοσηλείας και διαμονής της 10χρονης Φερστέ στο εξωτερικό ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χάσει την όρασή της.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: