Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ελληνική διοίκηση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ Το Αφγανιστάν επισκέπτεται ο Αρχηγός του ΓΕΘΑ

Το Αφγανιστάν επισκέπτεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2  Απριλίου 2010.

Το Αφγανιστάν επισκέπτεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2010.

Σήμερα παρευρέθη στην επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης του αεροδρομίου ΚΑΙΑ της Καμπούλ από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Την διοίκηση, που θα διαρκέσει έξι μήνες, ασκεί ομάδα 56 στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αντικείμενο της διοίκησης είναι ο συντονισμός κι ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας- διαδικασία που είχε κάνει ξανά στο παρελθόν η Πολεμική Αεροπορία.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη του Ελληνικού Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν, τους Έλληνες αξιωματικούς εκπαιδευτές του Αφγανικού Στρατού (OMLT's) και τους Έλληνες επιτελείς του Στρατηγείου της ISAF.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και συνομίλησε με το Διοικητή της ISAF, Στρατηγό Stanley McCrystal (ΗΠΑ), καθώς και με το Διοικητή της περιοχής της Kabul, Ταξίαρχο Levent Colak (Τουρκία), για θέματα που αφορούν στην τρέχουσα κατάσταση και στις προοπτικές της ISAF (International Security Assistance Force Afghanistan). Με τον αμερικανό στρατηγό συζήτησε και θέματα που αφορούν το μελλοντικό ρόλο του ελληνικού τάγματος, που έχει προταθεί να είναι εκπαιδευτικός.

Ο αρχηγός ΓΕΣ στο Δ΄ΣΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφθηκε σήμερα σχηματισμούς και μονάδες στο Δ΄ΣΣ.
Ο κ. Αρχηγός, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ενημερώθηκε πάνω σε επιχειρησιακά θέματα και θέματα προσωπικού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει
και να δώσει κατευθύνσεις και οδηγίες στους Διοικητές και στο προσωπικό των Σχηματισμών και των Μονάδων καθώς και να τους ευχηθεί με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Στη Χίο ο αρχηγός του ΓΕΝ

Τη νήσο Χίο επισκέφθηκε χθες, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Α/ΓΕΝ επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νήσων Χίου Ψαρών & Οινουσσών κκ. Διονύσιο.
Επισκέφθηκε επίσης, το Ναυτικό Σταθμό Χίου, τo Ναυτικό Παρατηρητήριο της νήσου και το περιπολικό πλοίο ΣΤΑΜΟΥ, όπου πέραν της σύντομης ενημέρωσής του,
αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Πάσχα στην Κόρινθο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης θα επισκεφθεί την Κυριακή του Πάσχα και ώρα 11:45 το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο,
όπου θα ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του Συντάγματος.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: