Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Π. Γερουλάνος: Να κοιτάξουμε στην ντουλάπα για κρυμμένους σκελετούς

nooz.gr
«Η κυβέρνηση δείχνει να έχει αντανακλαστικά. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η ΝΔ θα είχε σύρει εβδομάδες την υπόθεση μέχρι να φύγει ο υπαίτιος. Χαίρομαι που ο πήχυς της ηθικής με τον οποίο κρινόμαστε είναι τόσο ψηλά. Και ας κοστίζει την πολιτική καριέρα κάποιων από εμάς. Ετσι πρέπει να γίνει», Δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, στην Καθημερινή της Κυριακής, με αφορμή την απομάκρυνση της υφυπουργού Α. Γκερέκου.

«Το καλύτερο θα ήταν να κοιτάξει ο καθένας την ντουλάπα του, να βρει τους σκελετούς και να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι η κ. Γκερέκου -με την οποία είχα εξαιρετική συνεργασία- θεώρησε ότι αυτό αφορούσε το παρελθόν, δεν το χειρίστηκε σωστά πολιτικά», προσθέτει ο κ. Γερουλάνος.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έλαβε, προκειμένου να σντιστραφεί το κακό κλίμα στον τουρισμό, ο υπουργος αναφέρεται στη διευκόλυνση έκδοσης βίζας, στη μείωση των τελών αεροδρομίου και στις προσπάθειες για άρση του καμποτάζ. Βάζουμε τάξη, προσθέτει, στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις στα μουσεία. Είναι ντροπή να βρίσκουν οι ξένοι κλειστά τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ως προς την ανταγωνιστικότητα των τιμών της γειτονικής Τουρκίας, σημειώνει ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες που έχουν δημιουργήσει γκέτο γύρω από μεγάλα ξενοδοχεία για τους τουρίστες, οι οποίοι πάνε μόνον εκεί, δεν ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και δεν ξοδεύουν καθόλου χρήματα.

Για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, με το πανό στην Ακρόπολη και την απαγόρευση της πρόσβασης στους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου, ο κ. Γερουλάνος τονίζει ότι το ΠΑΜΕ έχει χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: