Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς :"η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα και αυτοί θα τα χρεωθούν ως το τέλος"



"Η Νέα Δημοκρατία συνομιλεί πιά με όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, προνόμιο που είχε ως τώρα αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ", δηλώνει ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους ηγέτες της Αριστεράς.

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο κ Σαμαράς...
εξηγεί γιατί καταψήφισε τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι πολιτεύεται με γνώμονα το αύριο και " δίνει στην ελληνική οικονομία μια εναλλακτική επιλογή, έξω από τον φαύλο-κύκλο της ύφεσης", καθώς και "στην πολιτική ζωή μια εναλλακτική λύση, ώστε να έχει κάπου να πιαστεί και να ελπίσει".

Ερωτηθείς για την αποπομπή της κας Μπακογιάννη, μετά την υπερψήφιση των μέτρων, λέει ότι αυτό ενόχλησε τους νεοδημοκράτες, αλλά και όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση. "Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα και αυτοί θα τα χρεωθούν ως το τέλος", προσθέτει.

Ερωτηθείς να διευκρινίσει πώς θα απαλλαγεί από τα "βαρίδια" της παράταξης, παρέπεμψε στην Επιτροπή Αξιολόγησης, δια της οποίας "θα αντιμετωπίσουμε τους πάντες με αξιοκρατικά κριτήρια". Ειδικότερα για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, παρέπεμψε στο καταστατικό, το οποίο προβλέπει την υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών, για να συμπληρώσει ότι "η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ασχολείται κάθε μέρα και όχι μόνον πριν τις εκλογές με την αξιολόγηση και ανανέωση των στελεχών μας".

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας, απαντά ότι "η χώρα χρειάζεται την εφαρμογή ολοκληρωτικά διαφορετικού προγράμματος και όχι λεπτές ισορροπίες στο πλαίσιο μιας εύθραυστης κυβέρνησης". Για την περίπτωση συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές, σημειώνει ότι "αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες με αυτοδιοικητικά κριτήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: