Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Και ο Κ. Γείτονας στην Προανακριτική...

Από τον Κώστα Ζωγράφο

Σίγουρα κανείς δεν πιστεύει ότι επειδή το λέει ο Μιχ. Χριστοφοράκος και μόνο (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ), έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens o Κώστας Γείτονας. Και μάλιστα ότι πήρε λεφτά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο που ήταν "ταμίας" του, πριν και μετά τις εκλογές του 2004.
Όμως κανείς δεν παραγνωρίζει ταυτόχρονα ότι άλλαξαν πολύ τα δεδομένα από την προηγούμενη φορά που, προεκλογικά, ενεπλάκη το όνομά του.
Τώρα, ο πήχης της κάθαρσης έχει ανεβεί πολύ ψηλά. Είναι επομένως πολύ δύσκολο -και θα αποτελούσε πρόκληση που θα δυναμίτιζε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος- το να μην...
κληθεί να καταθέσει και αυτός (ύστερα από την αποκάλυψη των έξι απολογιών του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη), μαζί με τα άλλα πολιτικά πρόσωπα, στην Εξεταστική Επιτροπή.
Αν μάλιστα τα κριτήρια για την παραπομπή πολιτικών προσώπων σε Προανακριτική Επιτροπή είναι αυτά που καταγράφονται και εν ολίγοις συνίστανται στην απλή και μόνο αναφορά του ονόματός τους σε διάφορες πτυχές του σκανδάλου χωρίς άλλα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε επίσης πολύ δύσκολα δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα και ο καθ' όλα αξιοσέβαστος πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ.
Κάτι ανάλογο (γιατί δεν ήταν βουλευτής) θα έπρεπε να ισχύσει και για τον "ταμία" της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο, αλλά αυτός δεν ζει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: