Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αγγελα Μέρκελ: Δύσκολο ταξίδι για την Ελλάδα αλλά αναγκαίο

nooz.gr/
«Πολύ φιλόδοξο» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο υιοθέτησε η Ελλάδα, με αντάλλαγμα τη διεθνή χρηματοοικονομική βοήθεια, η οποία έχει, κατά τη γνώμη της, καταστεί «ο μοναδικός τρόπος διασφάλισης της σταθερότητας του ευρώ».

Εξέφρασε αισιοδοξία για το ότι η γερμανική Βουλή θα εγκρίνει νομοθεσία που θα ανοίξει το δρόμο για πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και είπε ότι θα εργαστεί προσωπικά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα είναι ένα δύσκολο ταξίδι για την Ελλάδα, αλλά απολύτως αναγκαίο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Αγγελα Μέρκελ ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά δεν αποκάλυψε το ύψος των δανείων που θα χορηγηθούν.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για το μοναδικό τρόπο διασφάλισης της σταθερότητας του ευρώ», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ύψος της γερμανικής συνεισφοράς, διευκρίνισε ότι τις λεπτομέρειες θα συζητήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχολιάζοντας το ελληνικό σχέδιο εξοικονόμησης τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι περικοπές που προβλέπονται στο σχέδιο «αξιώνουν υψηλό επίπεδο πολιτικής ικανότητας όσον αφορά την υλοποίησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: