Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΔΕΔΥ: Οδηγούν σε εξαθλίωση της κοινωνίας

nooz.gr
Για «μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας», κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία στις 5 Μαϊου.

«Πράγματι γίνεται νέα κατανομή πλούτου που συγκεκριμενοποιεί, το: ΄΄Οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Οι φτωχοί φτωχότεροι», σχολίασε στην ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων», τόνισε η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας ότι «απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καταργεί τον κατώτερο μισθό και την ΕΣΣΕ, φορτώνει με νέα φορολογικά βάρη τους μισθωτούς, μειώνει τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις».

«Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι «η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα» και ότι «οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυροβόλητο».

«Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο. Η έξοδος είναι υπόθεση συλλογικών και κοινωνικών αγώνων. Συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις κινητοποιήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: