Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η ΕΚΤ καλεί την Ελλάδα να είναι έτοιμη για πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί

nooz.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε ικανοποίηση για το πρόγραμμα λιτότητας που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αρχές, ζητώντας τους όμως να «είναι έτοιμες να λάβουν κάθε πρόσθετο μέτρο που θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει το πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε από την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

«Η φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή και οι εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα είναι κατάλληλες για την επίτευξη των στόχων», προσθέτει η ΕΚΤ.

«Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί επίσης κρίσιμο οι ελληνικές δημόσιες αρχές να είναι έτοιμες να λάβουν κάθε πρόσθετο μέτρο, που θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», τονίζει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ καλωσορίζει το πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής προσαρμογής που εγκρίθηκε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις επιτυχημένες συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή και οι συνολικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα είναι οι ενδεδειγμένες, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα σχετικά με τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάστασης και σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από αυστηρές προϋποθέσεις και λαμβάνει υπόψη του τις πολιτικές προκλήσεις με αποφασιστικό τρόπο. Επομένως, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ουσιαστικής σημασίας, οι ελληνικές Αρχές να είναι έτοιμες να πάρουν πρόσθετα μέτρα τα οποία ίσως αποδειχθούν κατάλληλα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: