Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Παραπέμπονται 4 από τους 6 κατηγορουμένους



ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Την παραπόμπή σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους, στην υπόθεση Ζαχόπουλου,αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Οι δικαστές παραπέμπουν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων την βασική κατηγορουμένη Εύη Τσέκου,τον εργατολόγο Χρήστο Νικολιτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, ενώ απαλλάσσουν των κατηγοριών,τους δικηγόρους Δημήτρη Μπαλέρμπα και Ηρακλή Κουτελίδα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η κα Τσέκου πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες της εκβίασης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο κ. Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο εργατολόγος και ο δημοσιογράφος για συνέργεια στην παραβίαση.

Και οι τέσσερις απαλλάσσονται από την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές δέχονται ότι η κα Τσέκου είχε σκοπό να εκβίασει τον κ. Χρήστο Ζαχόπουλο γνωστοποιώντας του την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού με ερωτικές στιγμές και συζητήσεις τους που είχε συλλέξει κρυφά, ώστε να τον πιέσει να την μονιμοποιήσει στο Υπουργείο Πολτισμού.

Όπως τονίζεται στο βούλευμα, η κατηγορουμένη δεν πέτυχε τον στόχο της όχι από δική της βούληση, αλλά διότι ο κ. Ζαχόπουλος δεν ενέδωσε και προτίμησε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο τον Δεκέμβριο του 2007.

Ο εργατολόγος, όπως αναφέρεται στο βούλευμα , παρέσχε συνδρομή στην κα Τσέκου όταν αυτή παρέδωσε το παράνομο υλικό στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ενώ ο κ. Αναστασιάδης υπέκλεψε το εν λόγω υλικό από την 37χρονη.

Οι δικαστές αναφέρουν πως ο εκδότης παρέδωσε στις 14/12/2007 στον κ. Γιάννη Ανδριανό, εκπρόσωπο Τύπου του τότε πρωθυπουργικού γραφείου, CD με επεξεργασμένο τμήμα του όλου υλικού που υπέκλεψε από την κα Τσέκου.

Το βούλευμα διατάσσει την επιστροφή των χρηματικών εγγυήσεων που επιβλήθηκαν σε κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών στον κ. Αναστασιάδη 300 χιλιάδες ευρώ και στον κ. Νικολιτσόπουλο 50 χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: