Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ...

Με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι οι προωθούμενες αλλαγές σε...
ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και η πορεία των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων. Οι επικεφαλείς της «τρόικας» θα εξετάσουν το εάν και κατά πόσο οι αλλαγές που προωθούνται είναι σύμφωνες με το περιεχόμενο του μνημονίου, ενώ θα εκτιμήσουν και τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών. Στόχος του υπουργείου είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου.
Για τις αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων, την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων, θα υπάρξουν προεδρικά διατάγματα. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας με στελέχη της «τρόικας» για τη διευθέτηση κυρίως τεχνικών ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: