Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Χειρόφρενο την Πέμπτη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εν μέσω καύσωνα...

.protothema.gr
Απίστευτη αναμένεται να είναι και την Πέμπτη, η ταλαιπωρία χιλιάδων αθηναίων, καθώς σε νέα κινητοποίηση προχωρούν όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς (Μετρο, ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα ΟΣΕ), λόγω πεντάωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι.

Το προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το νέο Ασφαλιστικό και τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Να συνεχίσουν την απεργία τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους περίπου 285 συμβασιούχους συναδέλφους τους, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται, καθώς κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αποφάσισαν την Τετάρτη, τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό θα προχωρούν σε διαδοχικές στάσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες.

Οι συμβασιούχοι προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, σε κατάληψη των γραφείων της ΑΜΕΛ (Εταιρείας Λειτουργίας του Μετρό) στην Κηφισού, στο ύψος των Σεπολίων και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: