Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μανώλης: «Ευτυχώς πήραμε χαμπάρι τι λέει το Μνημόνιο και ψηφίσαμε κατά»

nooz.gr
Το συνέδριο σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας και την αρχή ενός νέου δρόμου προς την επιτυχία και τη νίκη τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο γραμματέας συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι με το μνημόνιο θα έχουμε μείωση των συντάξεων από 40% - 60%. «Όλα τα άλλα που λέει ο κ. Λοβέρδος είναι παραμύθια» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η ΝΔ έκανε καλά και δεν ψήφισε το μνημόνιο.

«Εμείς ευτυχώς πήραμε χαμπάρι τί λέει το μνημόνιο και παρά τις πιέσεις ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε κατά. Κάποιοι ψήφισαν υπέρ και τώρα καταλαβαίνουν πως το Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο… Τώρα προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και λένε πως θα καταψηφίσουν διατάξεις… Η κοινωνία αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα. Το Σεπτέμβριο σύντομα, που ο κόσμος θα ψάξει κάπου να ακουμπάει… θα ακουμπήσει σε εμάς… Αν δεν ακουμπήσει σε εμάς θα ακουμπήσει αλλού, σε κόμματα και παρατάξεις που σήμερα οι πρακτικές τους καταδικάζονται από την κοινωνία».

Ο κ. Μανώλης υπερασπίστηκε τους συνδικαλιστές της παράταξης επισημαίνοντας πως «έχει αμαρτίες ο συνδικαλισμός όπως και η πολιτική. Η αμαρτία του είναι ότι στοιχήθηκε πίσω από τα κόμματα. Δεν μπορεί να τα βάζει κανείς με το συνδικαλιστικό κίνημα. Μην κατηγορούμε με ευκολία τους συνδικαλιστές, δεν φταίνε πάντα».

Ο κ. Μανώλης επέκρινε όσους κάνουν λόγο για χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και την ίδια ώρα προσπαθούν να εγγυηθούν το καινούργιο λέγοντας ότι «φρεσκαδούρα δεν είναι κανείς, πρέπει να καταλάβουν όσοι ψήφισαν το μνημόνιο πως δεν μπορούν να φέρουν το καινούργιο. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκτός συστήματος για 15 χρόνια και μπορεί να είναι ο εγγυητής της αλλαγής. Έχει τις λιγότερες ευθύνες».

Ο κ. Μανώλης ζήτησε από τη ΝΔ να σταθεί στο πλευρό των νέων που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς οι προσλήψεις τους θεωρούνται από την κυβέρνηση παράνομες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: