Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Βέτο" Ραγκούση για την υποψηφιότητα της συζύγου του Θ. Πάγκαλου...


Όλο το παρασκήνιο για τις εκλογές στο νέο δήμο Σαρωνικού και τον απόηχό τους...

Από τον Γ. Καρβουνιάρη

Εμμεσο πλην σαφές "βέτο" βάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στην υποψηφιότητα της συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνας Χριστοφάκη, για το νεοσύστατο και μεγάλο δήμο Σαρωνικού στην Αττική που αποτελείται από τις περιοχές Καλυβίων, Αναβύσσου, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.
Ο κ. Ραγκούσης φέρεται να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ -για πολιτικούς λόγους και δίχως αυτό να στρέφεται προσωπικά κατά του κ. Πάγκαλου- δεν πρέπει να...
διαρρήξει τις σχέσεις του με τον προερχόμενο από τον Συνασπισμό νυν δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου ο οποίος θέλει να διεκδικήσει και αυτός το νέο δήμο. Την προηγούμενη φορά ο κ. Φιλίππου, που θεωρείται πολύ ικανό αυτοδιοικητικό στέλεχος, είχε εκλεγεί και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αν κατέβει, ορισμένα στελέχη της ΝΔ προτείνουν να τον υποστηρίξουν ως ανεξάρτητο υποψήφιο.
Από την πλευρά της κ. Χριστοφάκη η απόφαση όμως είναι ειλημμένη, όπως δεδομένη και αυτονόητη είναι η στήριξη του συζύγου της. Ήδη στις αρχές της εβδομάδας, η κ. Χριστοφάκη έκανε την πρώτη κίνησή της επισκεπτόμενη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Πάντως επίσημα κανένα πρόσωπο δεν υπέβαλε ηλεκτρονική υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ για το δήμο αυτό. Ούτε «αυτοπροτάσεις ή ετεροπροτάσεις» έγιναν. Επομένως, δεν θα δοθεί τελικά σε κανέναν "χρίσμα";
Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι πιθανή ήττα της κ. Χριστοφάκη θα έχει γενικότερο αρνητικό αντίκτυπο για την κυβέρνηση λόγω της άμεσης συγγενικής της σχέσης με τον Πάγκαλο. Η ίδια όμως αισιοδοξεί. Υπέρ της υποψηφιότητάς της έχει ταχθεί και η υφυπουργός Παιδείας -και πρώτη βουλευτής Αττικής-Εύη Χριστοφιλοπούλου ενώ κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο διαγαρφείς Βασίλης Οικονόμου που είχε έρθει δεύτερος. Ο κ. Πάγκαλος ήταν τρίτος σε σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: