Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν ΟΣΕ αλλά κοιτούν για λίστες της Siemens

Εξεταστική Siemens


.protothema.gr
Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens μπήκαν οι συμβάσεις του ΟΣΕ με την Siemens. Την Παρασκευή κατέθεσε ο κ. Αστέριος Τσαβδάρης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Έλξεως του Οργανισμού, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστούν η κυρία Αθανασία Βλάχου, ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης εκ μέρους της δικαιοσύνης, τρία ακόμη διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννακός.


Προς Αγωγή Φλέσσα κατά Καμμένου

Επίσης, την Παρασκευή ενώπιον της εξεταστικής βρέθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργος Φλέσσας κατόπιν αιτήματος του κ. Παναγιώτη Καμμένου, βουλευτή της Ν.Δ. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι είχε επαγγελματική σχέση με την Siemens από το 2000 ως το 2008 με σκοπό την διαφημιστική προώθηση της εταιρείας, την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Δήλωσε ότι ποτέ δεν πλήρωσε πολιτικό, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει στοιχεία για δημοσιογράφους που κατά καιρούς συνεργάστηκε η εταιρεία του. Εξεταζόμενος, διέψευσε τα περί αμοιβών 66.000 ευρώ μηνιαίως «για δημιουργία τοπίου» και τα περί «λίστας δημοσιογράφων» που πληρώνονταν από τη Siemens όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Καμμένος. Ενώ, εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή εναντίον του βουλευτή.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Φλέσσας, αναφορικά με το απόσπασμα του ημερολογίου Χριστοφοράκου όπου γίνεται αναφορά για τα 66.000 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται προφανώς για τυπογραφικό λάθος, γιατί -όπως υποστήριξε- η μηνιαία αμοιβή της εταιρείας δεν ξεπέρασε τα 7.000 ευρώ και δεν κάνει ποτέ συμβάσεις για υπηρεσίες lobbing. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος κρίνοντας ασαφείς τις απαντήσεις του μάρτυρα ζήτησε την ταχεία έρευνα του ΣΔΟΕ στην εταιρεία CIVITAS. Επιπλέον, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι ανέλαβε προγράμματα επικοινωνίας και προβολής των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Αθλητισμού και Επικοινωνιών και Μεταφορών, ενώ πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με τη ΝΔ και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Παραδέχθηκε, τέλος, η ευρωπαϊκή εταιρεία δημοσίων σχέσεων EURO RSCG και για λογαριασμό του ΔΝΤ του ανέθεσε το έργο της επικοινωνιακής προώθηση της αναγκαιότητας των οικονομικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: