Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Έλλειμμα στο 8,1% "βλέπει" ο Παπακωνσταντίνου

nooz.gr
Αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος για εφέτος στο 8,1% εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εντός των στόχων το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι "τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,1% το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου", προειδοποίησε, ωστόσο, ότι παραμένουν οι κίνδυνοι όσον αφορά στους στόχους των εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην εκτίμηση ότι "η πρόβλεψη για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% είναι υπερβολικά απαισιόδοξη". Και τόνισε: "Η ύφεση για το β΄τρίμηνο του έτους θα φτάσει το 3%".

Προανήγγειλε κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από το φθινόπωρο, ενώ προχώρησε στην εκτίμηση ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να μπορέσει να βγει για δανεισμό στις αγορές το 2011.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την ανακοίνωση της πρώτης ομάδας καταστημάτων που θα κλείσουν λόγω φορολογικών παραβάσεων. Συμπλήρωσε, δε, ότι τα έσοδα του ΣΔΟΕ το πρώτο πεντάμηνο έφθασαν στο 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 0,7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: