Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ι-R: Βόλεψαν τα «παιδιά» τους στην ΑΓΡΟΓΗ


Επιβεβαιώνεται πλήρως το i-R στο ζήτημα της ΑΓΡΟΓΗ, με τις αποκαλύψεις του Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και με ορισμένα νέα στοιχεία που προέκυψαν από το ρεπορτάζ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σήμερα στο Μέγκα, στοιχειοθέτησε το σκάνδαλο, αναφέροντας και ονόματα προσληφθέντων, παραμονές των εκλογών, με τις οποίες επιβαρύνθηκε το δημόσιο.

Παράλληλα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή αποστέλλει, σήμερα, τον φάκελο στην εισαγγελία. Ειδικός φάκελος υπάρχει για πρώην επικεφαλής της ΑΓΡΟΓΗ, πανεπιστημιακό.

Το θέμα της ΑΓΡΟΓΗ αποτελεί αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τη ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις υπαλλήλων. Ο εκπρόσωπος τύπου, μάλιστα, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν δίστασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι καταλύει τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και το Σύνταγμα, απολύοντας υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου (πρόλαβαν να τους κάνουν και αορίστου χρόνου).

Η ΝΔ σηκώνει πολύ ψηλά το θέμα και δεν είναι τυχαίο ότι με αυτό ασχολήθηκε και η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή τη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες του i-R αναφέρουν ότι η κ. Μπατζελή απέστειλε, σήμερα, στην ηγεσία της ΝΔ τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που έστειλε και στον εισαγγελέα.

Η ΝΔ, πάντως, δεν απαντάει στο ερώτημα πως και συνέβη, ενώ από το ΄98 που δημιουργήθηκε η ΑΓΡΟΓΗ, να έχει 73 υπαλλήλους και ξαφνικά το ΄09 να προκύπτει ανάγκη διορισμού 290 νέων υπαλλήλων και μάλιστα ένα μήνα πριν τις εκλογές. Και όλοι οι προσληφθέντες να είναι γιοί, κόρες, ανίψια κλπ, υπουργών και άλλων στελεχών της ΝΔ, τους οποίους μάλιστα, φρόντισαν να κάνουν και αορίστου χρόνου, για να πληρώνονται εσαεί από το ελληνικό δημόσιο. Και τώρα ζητούν τα ρέστα, διότι, λέει, δεν έπρεπε, ολόκληρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ονοματολογεί, αντί να απολογηθούν για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι ενώ οι προκηρύξεις έγιναν για εξειδικευμένους επιστήμονες (για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων) προσλήφθηκαν, μακιγιέζ, κομμώτριες και ιδιοκτήτες μπαρ. Μάλιστα ο τελευταίος προσελήφθη για να υπηρετήσει στο Ηράκλειο Κρήτης και πληρώνεται, εδώ κι ένα χρόνο γι αυτό και κάθε μέρα βρίσκεται στο μπαρ του στα Τρίκαλα, για να σερβίρει, όποτε πηγαίνει, τον κ. Χατζηγάκη που τον διόρισε. Και για όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ λέει ότι δεν θα τα ανεχθεί. Τι ακριβώς δεν θα ανεχθεί; Οφείλει κάποιες εξηγήσεις.

Τι είπε ο Πάγκαλος στο Μέγκα; Έκανε λόγο για 269 προσλήψεις ειδικοτήτων ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων με ανθρώπους των οποίων οι ειδικότητες ήταν άσχετες με το αντικείμενο, όπως για παράδειγμα μακιγιέρ, γυμναστές, ιδιοκτήτες μπαρ.

"Σας λέω τώρα από τα βιογραφικά τους, ποιοί είναι αυτοί οι 269 εξειδικευμένοι, τους οποίους προτίθεμαι να απολύσω χωρίς καμιά συζήτηση. Γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι (είναι αυτοί που ασχολούνται με τα καλλυντικά), μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι Λυκείου, δεκάδες φοιτητές κι ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα”.

Και έδωσε τα εξής ονόματα προσληφθέντων, συγγενών στελεχών της ΝΔ, ένα μήνα πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

* Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ
* Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης
* Σκιαδάς Χρήστος, γιός του γ.γ. Του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης
* Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ
* Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα
* Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ
* Τρίκας Γεώργιος, “οδηγός του κ.Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη”
* Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ.Χατζηγάκη
* Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη. “Σημειωτέον,πληρώνεται γιατί έχει σταλεί στην Κρήτη από την “ΑΓΡΟΓΗ”, ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουν δει στο μπαρ, είναι εκεί κάθε βράδυ”, είπε ο κ.Παγκαλος
* Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ.Μπασιάκου
* Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Χατζηγάκη
* Φριγαδάκης Χρήστος, βαφτιστήρι του κ.Μαρκογιαννάκη
* Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ.Στυλιανίδη
* Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ.Σπαθή δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.


Ο Σ.Χατζηγάκης δήλωσε στο newsit.gr, απαντώντας στις κατηγορίες, πως είναι "νόμιμες και ηθικές οι προσλήψεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: