Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, με αντικείμενο την υλοποίηση του τρέχοντος προϋπολογισμού και την κατάρτιση του νέου...


Τα στελέχη της τρόικας ενδιαφέρονται για τις διορθωτικές κινήσεις για το συμμάζεμα της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Επίσης η τρόικα εστιάζει στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ), οι οποίες «απειλούν» να εξανεμίσουν το «μαξιλάρι» των περίπου 5 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών.

Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του 2011 εξετάζονται όπως οι εναλλακτικές λύσεις αντί της μετάταξης αγαθών και υπηρεσιών σε ΦΠΑ 23%. Τέτοιες λύσεις είναι η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13% (μπορεί να αποδώσει περί το 1 δισ. ευρώ) και η εξίσωση των Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ο ενδιάμεσος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας ολοκληρώνεται με την αναχώρηση της κλιμακίου της τρόικας μεθαύριο Τετάρτη.

Ο νέος τακτικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας θα γίνει τον Οκτώβριο και με βάση τα αποτελέσματά του θα εγκριθεί η εκταμίευση της 3ης δόσης του δανείου το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: