Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΣΕ


Σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ...
Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Τη σκυτάλη θα πάρουν την επομένη ημέρα, 23 Σεπτεμβρίου, με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί οι Μηχανοδηγοί και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.
Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6:00 με 9:00 το πρωί, 2:00 με 5:00 το μεσημέρι και 9:00 με 12:00 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.
Ανάλογες στάσεις εργασίας, τις ίδιες ώρες, έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα -με μικρές αναλαμπές- για πέντε μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: