Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πορεία φορτηγατζήδων στο κέντρο της Αθήνας

nooz.gr/
Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας, έχει προκαλέσει η κινητοποίηση, χωρίς οχήματα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, στην οδό Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, μεταφορείς, προκειμένου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και στην πορεία που θα σχηματιστεί στη συνέχεια προς τη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών από την Θεσσαλονίκη μετακινήθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα, ενώ τα οχήματά τους παραμένουν σταθμευμένα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης

Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετάσχει το σύνολο σχεδόν των προέδρων των Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα, γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο συνδικαλιστής είναι θέμα «επιβίωσης» για τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, αργά το απόγευμα, θα σχηματιστεί πορεία προς τη Βουλή, όπου εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο που τους αφορά.

Στα μπλόκα, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία, η αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα, αλλά και σαφείς εντολές να μην επιτραπεί σε φορτηγά να μετακινηθούν προς την Αθήνα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μια σχετική δυσκολία, καθώς είναι ελεύθερη μόνο μία λωρίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.

Επιμένει ο Δημ. Ρέππας

Πάντως, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολιάζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταφορείς στην κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, υπενθύμισε ότι μπορεί να αποσύρει τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής των τριών ετών και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην περίοδο προσαρμογής και ότι νόμος θα εφαρμοστεί, για να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Φθορές και προπηλακισμοί

Ζημιές που ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ, προκάλεσαν άγνωστοι σε γερανοφόρο ρυμουλκό επί της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα μετά τη σήραγγα Δωδώνης. Του πέταξαν πέτρες και έσπασαν το παρμπρίζ προκαλώντας ζημιές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Στην περιοχή αυτή είναι ακινητοποιημένα φορτηγά και βυτιοφόρα και, συχνά, διερχόμενα φορτηγά δέχονται προπηλακισμούς από τους ιδιοκτήτες απεργούς, αλλά δεν έχουν καταγγελθεί φθορές σε αυτοκίνητα. Ο οδηγός του γερανοφόρου κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία Ιωαννίνων κατά αγνώστων για την επίθεση με πέτρες και τις ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: