Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

«Δείχνει» Βουρλούμη η Εξεταστική για τη Siemens

Επιστολή Βαλυράκη στους ανακριτές


http://img.protothema.gr
Επιστολή προς την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Μαρία Νικολακέα απέστειλε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens κ. Σήφης Βαλυράκης με την οποία ζητά την ποινική δίωξη του προέδρου του ΟΤΕ κ. Παναγιώτη Βουρλούμη και των μελών του ΔΣ του οργανισμού για το αδίκημα της απιστίας.

Στην επιστολή αναφέρονται οι πρακτικές και οι παραλήψεις που ακολουθήθηκαν τόσο στην υπογραφή όσο και στην υλοποίηση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens και που ως συνέπεια είχαν τη ζημιά του δημοσίου την οποία η επιτροπή «με μετριοπαθείς» υπολογισμούς εκτιμά σε 200.000.000.

Πάντως τα μέλη της επιτροπής ετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους που θα είναι η ακριβής αποτίμηση της συνολικής ζημιάς του δημοσίου από συμβάσεις με την γερμανική εταιρεία.

Επιπλέον, ο κ. Βαλυράκης δήλωσε πως ο ταξίδι στην Γερμανία θα γίνει. Εξήγησε πως επείγει η έκδοση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλο διαπραγματευτικό περιβάλλον ενώ σημείωσε πως αν απαιτηθεί και νέα παράταση των εργασιών της επιτροπής – λήγει την 30η Σεπτεμβρίου 2010 – για τις ανάγκες του ταξιδιού θα το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: