Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε πως αν παρακωλύονται οι συγκοινωνίες οι μεταφορείς ασφαλώς παρανομούν.
Αποφασισμένη φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει κανονικά η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει σχέση με το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» αρχής γενομένης από τον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, παρά τις αντιδράσεις οι οποίες μετατρέπονται σε εντάσεις στους δρόμους, από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης...

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενες, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμά τους να τις κλιμακώσουν εφόσον κινούνται μέσα στα νόμιμα και συνταγματικά πλαίσια.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε να διαμηνύσει στους μεταφορείς ότι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και ξεκαθάρισε πως αν παρακωλύονται οι συγκοινωνίες οι μεταφορείς ασφαλώς παρανομούν, όπως επίσης παρανομούν αν δεν εκτελούν μεταφορικό έργο για το οποίο έχουν συμβόλαια ή για το οποίο έχουν δεχτεί παραγγελίες. Και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη πρωτοβουλία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, είτε είναι δικαστικές ή εισαγγελικές Αρχές, είτε είναι η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες.
Ο κ. Ρέππας αποσαφήνισε ότι ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Τέλος, ο υπουργός ΥΜΔ επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον στις εμπορευματικές μεταφορές και ταυτοχρόνως παρέχει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μεταφορείς, που σήμερα δραστηριοποιούνται στον χώρο, να έχουν προϋποθέσεις και εφόδια ώστε να ενταχθούν ομαλά σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.


NΔ: Έκκληση να αποφευχθούν οι ακραίες πράξεις
«Κάνουμε έκκληση να αποφευχθούν οι ακραίες πράξεις και συμπεριφορές, να πρυτανεύσει η λογική, να μη διασαλευτεί η λειτουργία της αγοράς, να μη θιγούν ατομικά δικαιώματα πολιτών», δήλωσε ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών.
Ο τομεάρχης της ΝΔ αν και δηλωνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την κατάργηση των στρεβλώσεων, εντούτοις επικρίνει την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς.
«Επιμένουμε στην επισήμανση πως τo ΠΑΣΟΚ, με το λανθασμένο χειρισμό και τις παλινωδίες του, κατάφερε να μετατρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση σε κρίση.Η κυβέρνηση άλλο νομοσχέδιο παρουσίασε πριν λίγους μήνες στην κοινωνία ως προϊόν διαβούλευσης κι άλλο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή. Κινήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν προώθησε τον ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν μερίμνησε - όπως όφειλε- για ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα, απέτυχε να οργανώσει την προώθηση της μεταρρύθμισης. Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης των εμποδίων - στρεβλώσεων στη λειτουργία του ανταγωνισμού, στηλιτεύοντας παράλληλα τη μεθόδευση και το χειρισμό της απελευθέρωσης της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: