Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο της συνόδου, με θέμα: "Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων".

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου είναι προσκεκλημένος για γεύμα προς τιμή του από το διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου και στο οποίο θα παραστούν σημαντικά στελέχη της Γουόλ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα ενημερώσει οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών ΜΜΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως θα επιστρέψει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα λάβει μέρος σε συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής, την οποία θα προσφωνήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί σε δεξίωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη και υπηρεσιακούς παράγοντες), ενώ μετά συναντήθηκε με στελέχη εβραϊκών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Μέσης Ανατολής, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μετά την χθεσινή συνάντησή του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι συζήτησε μαζί του για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Παλαιστινιακό, το Ιράν, αλλά και για τις επαφές τις οποίες έχει κάνει, όπως και ο κ. Δρούτσας, στην ευρύτερη περιοχή, "αναδεικνύοντας το ρόλο της Ελλάδας και πάλι ως παίκτη για την υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας", προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Τόνισα ότι για μας, για την Ελλάδα, είναι πια ζωτικής σημασίας η επίλυση του Παλαιστινιακού, διότι η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή θα συμβάλλει τα μέγιστα, όχι μόνο στο ν' αποφύγουμε εντάσεις και νέες συγκρούσεις, αλλά και στο να μπορούμε να διασφαλίσουμε ευημερία και προοπτική για τους λαούς της περιοχής".

ΑΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: