Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ...


Προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών, είναι ο άμεσος εκσυγχρονισμός του παράπλευρου δικτύου στη διαδρομή Αθηνών- Θεσσαλονίκης , ώστε να έχουν εναλλακτική επιλογή οι οδηγοί και να μην πληρώνουν διόδια. Επίσης, επιδιώκεται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων, ούτως ώστε η χρέωση να γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύονται...

Εναλλακτική επιλογή για τους οδηγούς στην Αθηνών -Θεσσαλονίκης


Το σύστημα της χρέωσης των οδηγών ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν θα εφαρμοστεί αρχικά από την Εγνατία οδό, στην οποία από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί ο πρώτος σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο της Κοζάνης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τα δημόσια ο Δημήτρης Ρέππας, εξήγησε γιατί στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση των σημερινών τιμών διοδίων.
Προσδιορισμένες, από τις ίδιες συμβάσεις είναι και οι θέσεις των νέων σταθμών διοδίων. Ο εκσυγχρονισμός της παλιάς εθνικής οδού που χρησιμοποιείται για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν διόδια, είναι από τις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, όπως είπε ο Δημήτρης Ρέπας. Και ήδη προωθούνται οι πρώτες παρεμβάσεις στον Άγιο Στέφανο, την Τραγάνα και την Υλίκη της διαδρομής Αθηνών -Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: