Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Από : ΤΑ ΝΕΑ online
Με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ συναντάται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -συνάντηση που πραγματοποιείται έπειτα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και σε μία στιγμή που η χώρα βρίσκεται απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα...

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που δημοσιεύονται στα Νέα, η Αθήνα αποδέχθηκε το αίτημα του Ιρανού προέδρου, με στόχο να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να μιλά με όλους τους παίκτες στην περιοχή και, συνεπώς, να έχει σοβαρό ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή...

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση δεν σημαίνει αλλαγή στάσης και η ελληνική θέση απέναντι στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία είναι και η θέση της ΕΕ, παραμένει η ίδια.
Άλλες επαφές
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων».
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρό του και άλλα στελέχη της Γουόλ Στριτ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Επίσης, θα μιλήσει σε οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το απόγευμα (τοπική ώρα) θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην έδρα του ΟΗΕ, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.
Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη και κυρίως με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Επίσης, θα μιλήσει σε εκδήλωση του σημαντικού οικονομικού φόρουμ Economic Club και το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε δεξίωση που θα δοθεί προς τιμήν του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες. Μεταξύ αυτών, ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον πρόεδρο της Γεωργίας Μ.Σαακασβίλι.
Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Foreign Policy Association και το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: