Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Όλη η κυβέρνηση μετακομίζει Θεσσαλονίκη!

Πρεμιέρα με γκρίνιες για τα έξοδα


protothema.gr
Εν μέσω γκρίνιας και δυσφορίας για τη «μετακόμιση» σύσσωμης της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Εκθεση, συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής, για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλει με αυτόν τον τρόπο να δώσει έναν ηχηρό συμβολισμό για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε αντιστάθμισμα της έλλειψης εξαγγελιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Ωστόσο το γεγονός ότι «κουβαλήθηκαν» στη Θεσσαλονίκη 48 υπουργοί και υφυπουργοί μαζί με τις πολυπληθείς συνοδείες τους προκαλεί αρνητικά σχόλια και την κριτική της αντιπολίτευσης για πολυδάπανες εκδηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είπε ότι «εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Ζήτησε δε από τους υπουργούς στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.

Δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» ζητώντας από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς, το υπουργείο θα δώσει λύση. «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη λειτουργία δυο διϋπουργικών επιτροπών, μία για την ανάπτυξη και μια για θέματα κοινωνικής πολιτικής και μετανάστευσης.

Συγκροτούνται δύο Διϋπουργικές Επιτροπές

Τη συγκρότηση δύο Διϋπουργικών Επιτροπών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Ανάπτυξης και σε αυτή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου η σύνθεση της Επιτροπής μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα που θα εξετάζει.

Η δεύτερη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, την οποία συντονίζει η υπουργός Εργασίας και συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: