Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΤ, πανό και λουκέτα στην... Ακρόπολη!

Αναυδοι οι τουρίστες παρακολουθούν το θέαμα


http://img.protothema.gr/

Τελεσίγραφο αποχώρησης έδωσε η αστυνομία στους συμβασιούχους και αρχαιοφύλακες του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι από χθες κρατούν κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο! Μάλιστα, νωρίτερα, οι αστυνομικοί κάλεσαν κλειδαρά στο σημείο, ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει το λουκέτο που κρατά κλειστή την είσοδο!

Το πλέον απογοητευτικό είναι ότι μάρτυρες σε όλη αυτή την ένταση που επικρατεί είναι αρκετοί τουρίστες, οι οποίοι με απορημένο βλέμμα παρακολουθούν πάνω στον ιερό βράχο ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές: ΜΑΤ, πανό και διαμαρτυρίες! Μάλιστα οι περισσότεροι φροντίζουν να απαθανατίσουν τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίζονται προκειμένου να μεταφέρουν στην πατρίδα τους κάτι από... Ελλάδα!

Οι διαμαρτυρόμενοι έμειναν στον χώρο της Ακρόπολης και ολόκληρη τη νύχτα. Οσο για τα αιτήματά τους; Οι συμβασιούχοι και οι αρχαιοφύλακες ζητούν να γίνουν προσλήψεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα έως 22 μηνών, να καταργηθεί το 24μηνο στις ειδικότητές τους και να ακυρωθούν περίπου 350 απολύσεις που αναμένονται στο τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: