Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την η απόφαση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη να ανεξαρτητοποιηθεί και την διαγραφή του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη που προηγήθηκε. Ο πρόεδρος του κόμματος συγκάλεσε για την Παρασκευή την Κοινοβουλευτική Ομάδα με σκοπό να θέσει τέρμα στο κλίμα εσωστρέφειας που δημιουργείται λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη...


Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν την στάση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και αρκετοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα πάρουν τον λόγο.

Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι βουλευτές που να σκέπτονται να αποχωρήσουν. Εντούτοις παρακολουθεί τις κινήσεις ορισμένων γαλάζιων στελεχών, τα οποία διατηρούν ανοιχτή γραμμή, η ιδιαίτερη προσωπική σχέση με την κ. Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε το απόγευμα της Τετάρτης συναντήσεις με το βουλευτή Φθιώτιδας Θανάση Γιαννόπουλο και τον βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου.

Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι «ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», όπως και ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Πάντως, και οι δύο βουλευτές πήραν αποστάσεις από τα σχόλια κύκλων της Ρηγίλλης, που έκαναν λόγο για «νέα αποστασία». «Αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας ανοήτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

«Ο κ. Κοντογιάννης εγκατέλειψε τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα από εκεί και πέρα ποιο ουσιαστικό θα χρησιμοποιήσεις ή ποιο ρήμα, ελάχιστα αλλάζει την ουσία», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Νέα αποστασία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν οξύτατος μετά τις εξελίξεις, και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίηση Κοντογιάννη, αλλά δεν ανέφερε τον όρο «νέα αποστασία», αν και χαρακτήρισε όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν άλλους δρόμους ως «δεκανίκια» της κυβέρνησης.

«Καταλαβαίνω γιατί τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους. Αυτό από προχθές γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Οξύτατος εμφανίσθηκε ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο οποίος μίλησε για κάποιους που «έχουν την αποστασία στο DNA τους». «Όταν πιστεύεις στην ηθική στην πολιτική ακόμη και όταν διαφωνείς, παραιτείσαι και παραδίδεις την έδρα στο κόμμα σου. Αυτό έκανα και εγώ. Όταν όμως έχεις στο DNA σου την αποστασία, φεύγεις και πας σε άλλο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος προς τα στελέχη, αναφέρει ότι «το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της ‘συμμαχίας των προθύμων’ φαντάζει σαν κάποια λύση».

Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές ‘αποστασίας’, που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της ΝΔ».

Τέλος, η Ρηγίλλης θέτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τις βουλευτικές έδρες. Υποστηρίζει ότι οι αποχωρήσαντες «δεν εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι βουλευτές, ούτε ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι άλλου κόμματος. Ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ» και τους ζητά να παραιτηθούν από την βουλή και να εγκαταλείψουν τις έδρες στους επιλαχόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: