Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ξεσπά εμφύλιος στο εμπόριο για το άνοιγμα της Κυριακής

Αμφισβητείται η κίνηση Καρέλλα


Παναγής Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας http://img.protothema.gr/

Παναγής Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

Την οργή του εμπορικού κόσμου και τα πυρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εμποροϋπαλλήλων προκάλεσε η πρωτοφανής για τα δεδομένα του μικρομεσαίου εμπορίου πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγή Καρέλλα να ζητήσει δίχως την έγκριση του συνόλου των μικρομεσαίων εμπόρων το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για άνοιγμα της κερκόπορτας προς τις μεγάλες πολυεθνικές και τα εμπορικά κέντρα και για πρωτοφανή πρόκληση εις βάρος του ίδιου του κλάδου που υποτίθεται ο κ. Καρέλλας υπηρετεί» τόνισαν στο protothema.gr ισχυροί εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων που ετοιμάζουν κίνηση αμφισβήτησης του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Προδοσία» μάλιστα έφθασε να χαρακτηρίσει ο πρόεδρος συλλόγου των νοτίων προαστίων την κίνηση αυτή η οποία σπάει κάθε κατεστημένο στο χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και υιοθετεί τις θέσεις των μεγάλων ομίλων.

Θα πρέπει να πούμε πως τη σχετική έγκριση λειτουργίας την Κυριακή 12/12 έλαβε η Νομαρχία Αθηνών κατόπιν αιτήματος του ίδιου του κ. Καρέλλα με στόχο την «τόνωση του ιστορικού εμπορικού κέντρου».

Από τη μεριά τους εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών εξαίρουν την στάση του κ. Καρέλλα τονίζοντας πως «επιτέλους βρήκαμε έναν σύμμαχο στα πάγια αιτήματά μας. Συγχαρητήρια στον κ. Καρέλλα που έβαλε το συμφέρον των επιχειρήσεων πάνω από τις σκοπιμότητες των εργαζόμενων» μας είπαν στελέχη του ΣΕΛΠΕ.

Ανάλογη είναι η αναγνώριση στο πρόσωπο του κ. Καρέλλα και από εκπροσώπους της Η&Μ, των ΙΚΕΑ και άλλων μεγάλων πολυεθνικών καθώς πιστεύουν πως έσπασε ένα κατεστημένο ετών, δημιουργώντας μια δεύτερη γραμμή αντίστασης στις πάγιες αρνήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βέβαια οι αντιρρήσεις των εμπορικών συλλόγων για το δυσβάστακτο κόστος και την ανάγκη να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα πάνε …περίπατο μετά την ιστορική συναίνεση Καρέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: