Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ENTOΣ 45 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΔ, ΔΕΣΜΕΥΤΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Παύει η πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη. Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι πλέον οι φαρμακοποιοί θα πληρώνονται από τον ΟΠΑΔ, εντός 45 ημερών...


Το επόμενο διάστημα το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για τους προμηθευτές και γιατρούς, πρόσθεσε ο υπουργός.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, προανήγγειλε την απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής των φαρμακοποιών που μέχρι στιγμής, λόγω του διπλού ελέγχου, απαιτούνταν έως και έξι μήνες για να πληρωθούν.

Στο εξής, θα γίνεται ένας καταρχήν λογιστικός έλεγχος, θα αποπληρώνονται οι φαρμακοποιοί και εφ' όσον προκύπτουν διαφορές από τον αναλυτικό έλεγχο θα συμψηφίζονται τον επόμενο μήνα.

Τροπολογία για τις προμήθειες των νοσοκομείων

Επίσης ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος εξ' αφορμής της σχετικής παρατήρησης του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μ.Σαλμά, απάντησε σχετικά με απόφαση του δικαστηρίου των ευρωπαϊκών κοινοτήτων που καταδικάζει την Ελλάδα, γιατί δεν εφαρμόζουν τα νοσοκομεία οδηγία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται μια προσφορά προμήθειας υλικών, η οποία προέρχεται από κράτος - μέλος της ΕΕ.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι κατέθεσε τροπολογία με την οποία η χώρα προσαρμόζεται στην σχετική οδηγία, για να ψηφιστεί έως τα Χριστούγεννα, όπως απαίτησε ο Επίτροπος Μ.Μπαρνιέ, δεσμευόμενος ότι έτσι θα άρει η Επιτροπή την επιβολή του προστίμου προς τη χώρα μας.

Επίσης ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία επιδιώκεται εξορθολογισμός των δαπανών για τις εφημερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: