Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πέντε κλειδιά για τους “Πυρήνες” βλέπει η Αντιτρομοκρατική

Σε ποια σημεία θυμίζουν “Σέχτα”


http://img.protothema.gr/
Στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει η προκήρυξη που έστειλε σε site του Διαδικτύου, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα και σε άλλους ευρωπαϊκούς στόχους.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται σε πέντε σημεία- διαπιστώσεις. Συγκεκριμένα:

* Προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το έμβλημα που παρουσιάζει για πρώτη φορά η οργάνωση. «Εκτιμούμε πως αν καταφέρουμε να εξακριβώσουμε τη συμβολίζει για τα μέλη της το έμβλημα και πως φτιάχτηκε, θα έχουμε εικόνα για την ηγετική ομάδα…» τονίζει αξιωματικός.
* Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους αναλυτές η ομοιότητες που παρουσιάζει η προκήρυξη με αυτές της Σέχτας Επαναστατών. «Για πρώτη φορά οι Πυρήνες απειλούν πολίτη- μάρτυρα. Η αναφορά στην υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών είναι ενδεικτική. Ανάλογα είχε αντιδράσει η Σέχτα και είχε απειλήσει μάρτυρες μέσα από τις προκηρύξεις της» τονίζει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «προσπαθούμε να βρούμε πως προέκυψε η ομοιότητα…».
* Για τους αναλυτές σημείο έρευνας αποτελεί το κάλεσμα που κάνουν οι συγγραφείς της προκηρύξεις σε συντρόφους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιδράσουν ανάλογα. Δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχουν διεθνή προσανατολισμό.
* Η λεπτομερειακή αναφορά στις φυλακές, στους ποινικούς κρατουμένους ,αλλά και σε φυλακισμένους αντιεξουσιαστές τους προβληματίζει… Ίσως καταφέρουν σε ενδελεχή έρευνα να συγκεντρώσουν πολύτιμα στοιχεία…
* Σε γενικές γραμμές οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μιλούν για μια προκήρυξη με ελάχιστο πολιτικό περιεχόμενο και χωρίς ιδεολογικό χαρακτήρα που έχει γραφτεί από νεαρά άτομα σε μια προσπάθεια να σπέιρουν τον τρόμο…

Πολλές σελίδες

Μέσα από τις 13 σελίδες, οι συντάκτες κάνουν εκτενή αναφορά στα τρία χρόνια δράσης της οργάνωσης και στις περισσότερες από 200 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις, εκφράζουν τη συμπαράσταση στους δύο συλληφθέντες του Παγκρατίου, Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, αλλά και τον προφυλακισθέντα εδώ και μήνες Χάρη Χατζημιχελάκη (από την έφοδο της Αστυνομίας στη γιάφκα του Χαλανδρίου), ενώ τονίζουν: «Δηλώνουμε ότι, από τη σημερινή ημέρα και έπειτα, η Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θα εκφράζεται μέσα από δύο αυτόνομες και ισότιμες υποδομές. Από εμάς, που πλέον αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ο παράνομος τομέας της οργάνωσης και το δεύτερο τομέα των πυρήνων των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης (Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού, Χάρης Χατζημιχελάκης), καθώς και όσων αιχμαλώτων συντρόφων συμφωνούν με τις αξίες και τις αρχές μας».

Η οργάνωση ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τους στόχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι στόχοι που χτυπιούνται, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, οι τράπεζες, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι εταιρείες σεκιούριτι, τα πολιτικά γραφεία, η Βουλή, οι εκκλησίες, τα δικαστήρια, οι φυλακές, οι πρεσβείες… είναι για εμάς απλώς κτήρια, που, όσα κιλά εκρηκτικών και να τοποθετήσουμε, θα ξαναχτιστούν από την αρχή με περισσότερες κάμερες, με περισσότερη φύλαξη, όλο και πιο φαινομενικά απόρθητα». Επισημαίνουν δε, πως θα συνεχίσουν τη δράση τους, γράφοντας: «Δεν υποχωρούμε… στεκόμαστε, δεν προσπαθούμε… μπορούμε, δεν ζητιανεύουμε… ληστεύουμε, δεν σβήνουμε… καίμε, δεν περιμένουμε… ανυπομονούμε. Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μια οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες».

Η οργάνωση παρουσιάζει για πρώτη φορά το έμβλημά της, ενώ αναφέρει για ποιους λόγους δεν χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που θα είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ή και το θάνατο των παραληπτών.

«Η προνοητικότητά μας ότι η αλληλογραφία της κοσμικής αριστοκρατίας των πρεσβευτών δεν ανοίγεται από τους ίδιους, αλλά από το υπαλληλικό προσωπικό των πρεσβειών, μας υπαγόρευσε να μη χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή εκρηκτική ύλη που έχουμε αποθηκευμένη, παρά μόνο ελάχιστη ποσότητα αυτοσχέδιας μαύρης πυρίτιδας, ώστε να παραδοθεί το μήνυμα χωρίς τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: