Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Οφείλουμε να συστήσουμε κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης


Υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης τάχθηκε εκ νέου ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (Αντ1) ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει να βρει καλύτερες λύσεις από αυτές που προτείνει η τρόικα, και στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεισφέρουν όλες «οι υγιείς δυνάμεις της χώρας» όπως υποστήριξε.

Τόνισε ότι οι επόμενες γενεές θα διερωτώνται, πως πέντε άνθρωποι δεν μπόρεσαν να βρεθούν και να συνεννοηθούν, για να αποφύγουν την καταστροφή και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να συστήσουμε μία Κυβέρνηση Οικουμενικής Αντίληψης και Εθνικής Σωτηρίας η οποία όμως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, και των πολλών επιλογών. Με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε μία συζήτηση για την επιλογή των καλυτέρων και ικανοτέρων, που θα ηγηθούν της εθνικής προσπάθειας» είπε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε αναγκαία την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας μας και όπως είπε, πρέπει να μαζέψουμε όλα τα υπάρχοντα χρέη μας και να τα αντικαταστήσουμε με ένα άλλο καλύτερο ομόλογο.

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την χώρα, επισήμανε, και πρόσθεσε ότι απαιτείται δραστική μείωση της φορολογίας για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, ώστε η χώρα μας να γίνει πάλι -όπως είπε- το εργοτάξιο της Ευρώπης.

Κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα το οποίο - όπως υποστήριξε - έφερε τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα, και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ας το καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας. Λάθη, αμαρτίες, ανομήματα, κλεψιές, ατιμίες, λοβιτούρες, και τόσα άλλα μας έφεραν στη κατάσταση αυτή. Οι κακοί πολιτικοί, οι πελατειακές σχέσεις, έφεραν τα πράγματα στο μη παρέκει».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανασυγκρότησης της παραγωγής λέγοντας ότι απαιτείται να παράξουμε και πάλι πλούτο, να φέρουμε λεφτά και να αναζωογονήσουμε την κατεστραμμένη μας οικονομία. Χαρακτήρισε την τρόϊκα «άκρως νεοφιλελεύθερη» η οποία «το μόνο που κοιτά είναι οι αριθμοί. Ο μόνος στόχος της είναι η “ψυχρή” εξυπηρέτηση των αριθμών. Δεν έχει όραμα».

Για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. σχολίασε πως στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί προσπάθησαν να ιδρύσουν κόμματα, και συνολικά έγιναν 5 προσπάθειες, και όλες τους απέτυχαν. Όπως είπε είναι η δεύτερη φορά που όταν ένας υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ που χάνει στις εσωκομματικές εκλογές, προσπαθεί να κάνει νέο, δικό του κόμμα.

Τέλος ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές συμβάσεις και είπε ότι είναι ανώτερες του Συντάγματος, προσθέτοντας: «Από την στιγμή που δεν έχουμε εθνική κυριαρχία, τότε όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι “ελεγχόμενες“. Με τρομάζει που δεν γνωρίζω τι άλλο μας περιμένει. Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δυσμενέστερα μέτρα. Δεν έχει τελειωμό αυτό το κακό. Δεν βλέπω που είναι ο “πάτος”».

Επίσης προέβλεψε «ζοφερές κοινωνικές εκρήξεις, εντάσεις και ταραχές» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε «δεν ξέρω τι άλλο μαγικό έχει να βγάλει από το μανίκι του ο κ. Παπανδρέου».



Δεν υπάρχουν σχόλια: