Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ KAI ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Τρίωρη, παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας προγραμματίζουν για την Πέμπτη τα εργατικά συνδικάτα.Με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απευθύνουν στους πολίτες κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος...


Οι συνδικαλιστικοί φορείς των ιδιωτικών και των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας στο νομό Αττικής την ίδια μέρα, από τις 12:00 έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν στη στάση θα συμμετάσχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την Πέμπτη, επίσης, το ΠΑΜΕ διοργανώνει στις 13:30 παράσταση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εντάσσονται: η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και η ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και η προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Στις παράλληλες δράσεις των συνδικάτων περιλαμβάνονται περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σύσκεψη ομοσπονδιών με εργατικά κέντρα του λεκανοπεδίου, καθώς και γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 4 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: