Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλες ζημιές από τη βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Ριανκούρ Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, περίπου στις 08:22 με 08:23, στοΔιοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Της επίθεσης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 07:38 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και νωρίτερα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε προθεσμία 40 λεπτών.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής που είχε κλαπεί χθες από κατάστημα αλυσίδας διανομής φαγητού.
Απο την έκταση των ζημιών η Αστυνομία εκτιμά ότι χρησιμοποιήθηκε πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη (ζελατοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμίτιδα). Το ωστικό κύμα προκάλεσε φθορές σε δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ο τρόπος προετοιμασίας και εκτέλεσης του χτυπήματος παραπέμπει -σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής- στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς। Η οργάνωση, στην τελευταία της προκήρυξη, είχε προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσει σειρα χτυπημάτων μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: