Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το Ξέπλυμα Μαύρου Πολιτικού Χρήματος και στο βάθος εκλογές....

antartisgr.blogspot.com

Αυστηροποίηση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αναβάθμιση - ισχυροποίηση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης.

Μόλις, πριν από μια εβδομάδα περίπου, σε σχετικό μας άρθρο, μιλούσαμε για την κοινοτική οδηγία "περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος" κι ότι το ΔΝΤ πιέζει ανεπίσημα την ελληνική κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την τήρηση του σχετικού νόμου. Το ΔΝΤ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση ήδη την πλήρη ισχύ της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και αυστηροποίηση του εθνικού νομικού πλαισίου προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη πολιτικοί οι οποίοι πλούτισαν δίχως αυτό να δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Βέβαια, οι οδηγίες αυτές έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία από πρωθυπουργίας Σημίτη, πλην όμως, είχαν ισχύ μόνον σε μη πολιτικά πρόσωπα.. Ποτέ, δηλαδή, μέχρι σήμερα πλην του κ. Μαντέλη, που ο ίδιος το παραδέχθηκε, δεν ενήργησε το ελληνικό κράτος κατά πολιτικού για να εξακριβώσει την περιουσιακή του κατάσταση με βάση το νόμο αυτό...

Το "Ρίξτε αίμα στην Αρένα"..........
δόθηκε ως σύνθημα από την Τρόικα για να μετριαστούν οι αντιδράσεις του κόσμου στα νέα επαχθή οικονομικά μέτρα από τις αρχές του έτους..

Ωστόσο, αν απλώσουμε όλο τον ιστό της Αράχνης και συνδυάσουμε τις πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης διαπιστώνουμε, με μαθηματική ακρίβεια, ότι όλα συνηγορούν πως οδεύουμε σε εκλογές κοντά στο Μάρτιο..

Οι σχετικές δηλώσεις υπουργών ότι "αν μέχρι το Μάρτιο δεν υλοποιήσουν το έργο που έχουν εξαγγείλει στο υπουργείο τους θα παραιτηθούν ", ενισχύουν αυτά τα σενάρια.. Σε αυτά τα πλαίσια το πολιτικό αίμα που θα χυθεί μπορεί να είναι και "βασιλικό" και θα σηματοδοτεί την "κάθαρση" του πολιτικού χώρου στην Ελλάδα με τις ευλογίες των δανειστών μας..

Άλλωστε, μόνον αν η κυβέρνηση αποφασίσει να "θυσιάσει" πολιτικά πρόσωπα που ενέχονται σε σκάνδαλα, από όλους τους πολιτικούς χώρους, θα μπορέσει στα ίσα να διεκδικήσει την ψήφο του λαού υπό τις δυσμενέστερες για το κόμμα συνθήκες από την ίδρυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: