Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης στα μέσα μεταφοράς

Δεν απέκλεισε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, σε δηλώσεις του στο ρ/σ "Radio 9", το ενδεχόμενο ακόμα και επίταξης των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις τους.

Όπως είπε, μπορεί η επιστράτευση να είναι ένα ακραίο μέτρο, ωστόσο η Πολιτεία έχει τα μέσα να μην επιτρέψει να φτάσει η κατάσταση στα άκρα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να φτάσουμε στα άκρα. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει σύνεση τις επόμενες ώρες», ανέφερε ο κ. Τσιόκας, σημειώνοντας πως δεν χρειάζεται μια «τυφλή σύγκρουση». Κάλεσε τους εργαζόμενους στο διάλογο, τονίζοντας πως είναι παράδοξο να γίνονται κινητοποιήσεις τέτοιας έκτασης την ώρα που δεν έχει δοθεί ακόμη το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση.

Σε αλλαγή στάσης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα
Μέσα Μεταφοράς, καθώς μετά τις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου, αλλά και της μεγάλης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, έριξαν νερό στο κρασί τους, με αποτέλεσμα να αποκλιμακώσουν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, την προσεχή Πέμπτη τα ΜΜΜ θα κινηθούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ την Παρασκευή δεν θα υπάρξει πρόβλημα, πλην μίας ολιγόωρης στάσης εργασίας στην ΕΘΕΛ (12.00- 16.00).

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα για την Τρίτη- με στάσεις εργασίας 12.00-16.00- και την Τετάρτη, με 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά ο "χάρτης" των κινητοποιήσεων

Την Τρίτη, στάση εργασίας 12.00-16.00 σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, ενώ κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Προαστιακό από 11.00 έως 16.00.

Για την Τετάρτη 24ωρη απεργία.

Την Πέμπτη
, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, ενώ τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00

Την Παρασκευή
δεν θα υπάρξει καμία κινητοποίηση σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: