Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η ατζέντα του πρωθυπουργού


Την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης θα παρουσιάσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ρέθυμνο, στη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.

Ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την ίδια ημέρα, αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τις σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Κυριακή από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα.

Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός, η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε για την Τρίτη τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Την απόφαση έλαβε το Γενικό Συμβούλιό της, προκειμένου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι της ίδια ημέρας, έξω από τη Βουλή.

Επίσης, την Τετάρτη, 15 του μηνός , η ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Τρίτη, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να δηλώσουν ότι δεν αποδέχονται τους μισθούς πείνας και τον εργασιακό μεσαίωνα.

«Δεν θα γίνουμε άθυρμα των επικοινωνιακών επιδιώξεων του πρωθυπουργού να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τη συζήτηση για τα εργασιακά και τον καλούμε να παρευρεθεί στη Βουλή και αν έχει το σθένος να υπερασπιστεί το κατάπτυστο νομοσχέδιό του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης. «Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μετακίνηση των συναντήσεων σε άλλη μέρα της εβδομάδας», πρόσθεσε.

«Όλοι μιλάνε για την επιτακτική ανάγκη παρεμβάσεων στις ΔΕΚΟ. Κανείς δεν μιλάει για το ποιος τις άφησε να σαπίσουν όλα αυτά τα χρόνια. Η οικτρά οικονομική τους κατάσταση είναι εικόνα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: