Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί διαδοχικά την προσεχή Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ. Συγκεκριμένα ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί...
στις 10.00 το πρωί με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε και στη Βουλή ο κ.Τσίπρας.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στενός συνεργάτης του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποφάσισε τελικά να αποδεχθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντήσή τους και θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν και ποιες προτάσεις θα υποβάλει για το νομοσχέδιο που συζητείται στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

ΣΥΝ: «Η Αριστερά δεν πρόκειται να γίνει ντεκρό»

«Δεν πρόκειται η Αριστερά να γίνει ντεκόρ σε ένα κακόγουστο σκηνικό ακριβώς την ώρα που κρίνεται το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενεών. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ζητήσει μετακίνηση της συνάντησης σε άλλη μέρα της επόμενης εβδομάδας και την, αυτονόητη σε κάθε ομαλώς λειτουργούσα δημοκρατία, παρουσία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Επιμένουμε και αναμένουμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού, σχετικά με τις επικείμενες συναντήσεις πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για διαμόρφωση «τοπίου ζούγκλας στις εργασιακέςσχέσεις» μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή με τη διαδιακασία του κατεπείγοντος, και το οποίο θα συζητηθεί μόνο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης και τονίζεται ότι «την ίδια μέρα σε μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού και με προφανή σκοπό να δημιουργήσει κλίμα και εικόνα συναίνεσης, το μέγαρο Μαξίμου καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβούλευση που αφορά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε."

Αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι ο ΣΥΝ είχε τοποθετηθεί αναλυτικά για τα θέματα αυτά και ειδικά για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, δύο μέρες πριν και η πίεση που άσκησε απέδωσε και «σήμερα και ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα αποτελέσματά της.»

«Η τοποθέτηση μας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις επικείμενες συναντήσεις, είναι παραπάνω από σαφής», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: