Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στη φυλακή ο Ψωμιάδης

Μετά την απολογία του...


http://img.protothema.gr/
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ. Ο Ψωμιάδης σήμερα οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί, μετά την αναβολή της απολογίας του την Παρασκευή, λόγω των επεισοδίων έξω από τα δικαστήρια.

Την Παρασκευή, ο Παύλος Ψωμιάδης φυγαδεύτηκε από την Ευελπίδων χωρίς να απολογηθεί, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων από νωρίς το πρωί.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί επενδυτές της Ασπίς Capital που προπηλάκισαν, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Παύλο Ψωμιάδη. Το συγκεκριμένο σκηνικό μάλιστα επαναλήφθηκε αρκετές φορές, για την ακρίβεια κάθε φορά που ο Ψωμιάδης εμφανιζόταν ή αλλαζε κάποιο γραφείο στην Ευελπίδων.

Επί τόπου βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ωστόσο δε στάθηκε ικανή να ανακόψει το μένος των συγκεντρωμένων, οι οποίοι φώναζαν, πετούσαν λεμόνια και αντικείμενα και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να έρθουν σε επαφή με τον πρόεδρο της ΑΣΠΙΣ.

Ο ίδιος εμφανίστηκε προκλητικός μαζί τους, καθώς απάντησε στους συγκεντρωμένους με χυδαίο τρόπο, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την οργή τους.


Οι δεκάδες επενδυτές της Ασπίς Capital που συγκεντρώθηκαν, καταγγέλλουν ότι έχουν χάσει τις οικονομίες τους επενδύοντας σε προϊόντα της εταιρείας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη αφορούν ομολογιακά εταιρικά δάνεια που εξέδωσε η Ασπίς Capital την περίοδο 2003-6, υποσχόμενη μεγάλες αποδόσεις τις οποίες, όπως καταγγέλουν οι επενδυτές, δεν έλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: