Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Στο 1,20 και 1,40 ευρώ το κόστος Κλείδωσαν τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες


Οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Σπύρου Βούγια.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Βούγιας είπε ότι τα εισιτήρια στην Αθήνα θα αυξηθούν στο 1,20 ευρώ (απλή διαδρομή) και 1,40 (για 90 λεπτά). Παράλληλα, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45 ευρώ (από 35 ευρώ).

Ο ίδιος είπε ότι έγινε προσπάθεια οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα για μία διαδρομή και για όσους κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Την αντίθεση των εργαζομένων στις αυξήσεις των εισιτηρίων, αλλά και στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις συγκοινωνίες εξέφρασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νίκος Κουλουμπαρίτσης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Μάλιστα, δεν απέκλεισε και διαφορετικού είδους κινητοποιήσεις, όπως η μη ακύρωση εισιτηρίων για συγκεκριμένες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

·Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμαδεν θα κινηθούν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.

·Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα δεν θα κινηθούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Μετρό।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: