μεταφέρουν όλα τα υπουργεία στα όρια του νομού Αττικής.
Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να έχει και οικονομικά οφέλη, καθώς οι τιμές της γης στο κέντρο και την περιφέρεια δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Γ. Παπανδρέου είναι απολύτως θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς στο παρελθόν και ο ίδιος έχει επισημάνει την ανάγκη συγκέντρωσης όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν στο πλαίσιο της συζήτησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα συνδυαστεί και με αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας, καθώς στις δημόσιες υπηρεσίες θα επεκταθεί και το απόγευμα, ενώ όλα τα σχολεία θα γίνουν ολοήμερα.
Το μισθολόγιο
Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της αναμέτρησης με την κρίση θα είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο μισθολόγιο του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Γιατί, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, «δεν είναι δυνατόν ο πιλότος των F-16 και ο γιατρός να λαμβάνουν 2.500 ευρώ αμοιβή, μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας, και ο κλητήρας στο υπουργείο Οικονομικών ή η τηλεφωνήτρια στον ΟΠΑΠ να ''καθαρίζουν'' 80.000 ευρώ τον χρόνο»!
Εξ ου και η επιστολή του υπουργού Οικονομικών στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ να προσαρμόσουν τις αμοιβές του προσωπικού τους με «πιλότο» την παρέμβαση της κυβέρνησης σε όσες ελέγχει η ίδια.
Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθεί και ο διάλογος του Γ. Ραγκούση με την ΑΔΕΔΥ για το πολυαναμενόμενο νέο και ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα συνδυαστεί με τον λεγόμενο «Καλλικράτη» στο κράτος, δηλαδή τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις υπηρεσιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου