Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμος νεύρων ανάμεσα σε Μαξίμου και Πάγκαλο

Σε «ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης» ο αντιπρόεδρος


http://img.protothema.gr/
Δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να ανεχθεί τις συμπεριφορές του Θεόδωρου Πάγκαλου η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νέα γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, για την οποία έχει δώσει την έγκρισή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος έχει μπει από το πρωθυπουργικό επιτελείο σε «ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης», καθώς εκτιμάται πλέον βασίμως ότι πολλές από τις κινήσεις και δηλώσεις, αλλά και η εν γένει παρουσία του βλάπτει σοβαρά το κυβερνητικό έργο. Το Μαξίμου θέλει πάση θυσία να διαχωρίσει τη θέση του από το στίγμα, που αφήνει κάθε φορά ο κ. Πάγκαλος και αυτή την περίοδο έχει βρεθεί ως πλέον πρόσφορη μέθοδος η δημόσια διαφοροποίηση από τις δηλώσεις του και η αποδοκιμασία του, καθώς δεν υπάρχει, φαίνεται, η δυνατότητα της απομάκρυνσης.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε δύο ημέρες ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε δύο αποδοκιμασίες, επίσημες και αδιαμφισβήτητες, από την κυβέρνηση. Η πρώτη ήταν από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου ο οποίος χαρακτήρισε τους δημόσιους υπαλλήλους «κλειδί» για τις αλλαγές, που προωθούνται – σε αντιδιαστολή με τους χαρακτηρισμούς κοπρίτες και τεμπέληδες, που έχει χρησιμοποιήσει ο αντιπρόεδρος. Και η δεύτερη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που απέρριψε την άποψη του κ. Πάγκαλου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χαρακτηρίζοντάς τη προσωπική πολιτική άποψη του αντιπροέδρου!

Πάντως στην κυβέρνηση έχουν εκπλαγεί με το πώς ο κ. Πάγκαλος επιστρατεύει τη στήριξη κάποιων μέσων για να τον βοηθήσουν στις δύσκολες ώρες του. Και εντυπωσιάζονται με τις διασυνδέσεις (ή τις διαπλοκές), που, όπως ομολογούν, διαθέτει ο αντιπρόεδρος, σε αντίθεση με το μέσο κυβερνητικό στέλεχος.

Σήμερα Υπουργικό

Για το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητήσει σήμερα στις 4 το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου ως το τέλος Φεβρουαρίου είναι η σημαντικότερη υποχρέωση της Ελλάδας για την έγκριση της τέταρτης δόσης του μηχανισμού στήριξης, το Μάρτιο.

Το νομοσχέδιο θα περιγράφει τις κατηγορίες των φραγμών που πρέπει να αρθούν και θα δίνεται χρονικό περιθώριο, ώστε το κάθε υπουργείο να καθορίσει με υπουργικές αποφάσεις τις λεπτομέρειες για τα επαγγέλματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: