Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΟΠΡΙΤΕΣ"...


Τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν και στη βάση αυτή είναι η συζήτηση που κάνει η κυβέρνηση, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Εξήγησε πως...
το άνοιγμα των επαγγελμάτων δεν είναι κάτι που επιβάλλει το μνημόνιο αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει. Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στο άνοιγμα ώστε ο πολίτης να έχει καλύτερες υπηρεσίες. Είπε επίσης πως όταν γίνονται μεταρρυθμίσεις είναι λογικό να ασκούνται πιέσεις στην κυβέρνηση.
Ο κ. Γερουλάνος απέρριψε πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται σε έναν στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο.
Σε ερώτηση για το εάν στο υπουργείο του εργάζονται κοπρίτες, απάντησε πως αντίθετα εργάζονται άνθρωποι που νοιάζονται πολύ για την δουλειά τους. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι συνολικά του χρέους.
Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε πως στην προβολή της Ελλάδας δίναμε πολλά λεφτά που δεν πιάνανε τόπο και αυτό -όπως είπε- αλλάζει. Είπε πως ο ελληνικός τουρισμός πάσχει εδώ και χρόνια και η τελευταία χρονιά πόνεσε την Ελλάδα. Εκτίμησε πως φέτος οι τουρίστες βλέπουν την Ελλάδα με μια συμπάθεια.
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγγελέα στον ΕΟΤ μετά τις απίστευτες ατασθαλίες που σημειώθηκαν στον Οργανισμό. Για τον ΟΔΙΕ είπε ότι μπορεί να δώσει πλούτο και να γίνει κερδοφόρος. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί ένα κομμάτι σε ιδιώτες και γι΄αυτό το λόγο – όπως ανέφερε- γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών.
Για το καζίνο της Πάρνηθας, είπε ότι προχωρά η διαδικασία για την ιδιωτικοποίησή του και στόχος είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας।
/fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: